CorSera – Stadium i ri, si mund të ndryshojnë gjërat! Milani “distancohet” nga Interi?

Telenovela e stadiumit të ri në Milano së shpejti mund të pasurohet me një episod të ri sensacional: për momentin asgjë nuk është e sigurt, por, sipas Corriere della Sera sot, ka një ftohje të të dyjave të planit të konceptuar deri më tani dhe mbi të gjitha ideja që Milani dhe Interi ta vazhdojnë këtë rrugë së bashku.

MILANI VETËM? – Klubi zikalter po kalon një moment delikat korporativ, me Zhang që duket se kërkon një blerës të ri. Prandaj, në këtë fazë, nuk ka gjasa që Interi të mund të shtyjë shumë për çështjen e stadiumit.

Për këtë arsye, në zyrat kuqezi, me idene e pronarit të ri Gerry Cardinale, ata kanë vlerësuar prej disa kohësh edhe zona alternative si Sesto San Giovanni, San Donato dhe zonën e hipodromit La Maura, ku Milani dëshiron të ndërtojë stadiumin e ri nga i vetem!

Vetëm kostot më të larta të ndërtimit të stadiumit duhen zbritur për 150 milionë eurot që do të kurseheshin duke mos prishur Meazza-n dhe duke mos ndërtuar nënkalimin e nevojshëm në planin fillestar.

Nëse do të ishte ky skenari, në atë moment Interi do të qëndronte në San Siro, duke i bere disa rregullime dhe duke rinegociuar kushtet me Bashkinë e Milanos.

Kjo do të zgjidhte edhe një temë tjetër shumë të nxehtë, pikërisht prishjen e Meazza-s. Për momentin, megjithatë, nuk ka siguri, por logjika na shtyn të mendojmë se në fund gjërat mund të shkojnë vërtet kështu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *