Shtohen shpenzimet për shqiptarët! Facebook dhe Instagram bëhen me lekë, 11 dollarë në muaj

Thashethemet që qarkullonin më herët për pagesë mujore për të verifikuar faqet në Facebook, ishin të vërteta: kompania mëmë e Facebook-ut, Meta po përgatitet të lançojë një abonim të ngjashëm me Twitter-in blue të quajtur Meta Verified.

Të dielën në mëngjes, Mark Zuckerberg shkoi në kanalin e tij të transmetimit të sapolançuar për të ndarë lajmin. Ai tha se shërbimi i abonimit do t’u jepte përdoruesve një distinktiv blu, mbrojtje shtesë nga imitimi dhe akses të drejtpërdrejtë në mbështetjen e klientit.

“Kjo veçori ka të bëjë me rritjen e autenticitetit dhe sigurisë në të gjitha shërbimet tona”, tha Zuckerberg, duke shtuar se Meta do ta testonte abonimin fillimisht në Australi dhe Zelandën e Re përpara se ta shpërndante atë në vende të tjera.

Meta Verified do të kushtojë 15 dollarë në muaj kur përdoruesit abonohen përmes aplikacioneve të kompanisë në iOS dhe Android. Në ueb, ku komisionet e dyqaneve të aplikacioneve nuk aplikohen, shërbimi do të kushtojë 12 dollarë në muaj. Abonimi do të mbulojë llogaritë në Instagram dhe Facebook.

Përdoruesit do të duhet të plotësojnë disa kërkesa të përshtatshmërisë përpara se të mund të regjistrohen për Meta Verified. Në mënyrë të veçantë, kompania i tha Engadget se abonimi do të jetë i disponueshëm vetëm për përdoruesit 18 vjeç ose më të vjetër. Meta do të kërkojë gjithashtu që abonentët e mundshëm të ndajnë një ID të lëshuar nga qeveria që përputhet me emrin dhe foton e profilit në llogarinë e tyre në Facebook ose Instagram.

Thashethemet se Meta po përgatitej të provonte një shërbim verifikimi me pagesë filluan të qarkullonin në fillim të shkurtit kur inxhinieri i kundërt Alessandro Paluzzi zbuloi kodin që referonte “distinktivin blu të paguar” dhe “verifikimin e identitetit”.

Të dielën herët në mëngjes, konsulenti i mediave sociale dhe ish- raporteri i Next Web, Matt Navarra zbuloi se Meta kishte publikuar një faqe mbështetëse në Instagram ku detajohej abonimi, vetëm për ta hequr atë më vonë përpara postimit të Zuckerberg në Instagram. /Nacionale/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *