Milan, u mbyll sot zyrtarisht epoka Ivan Gazidis: nga nesër nis puna e drejtuesit të ri!

Epoka e Gazidis përfundon, epoka e Giorgio Furlanit te Milani është gati të fillojë. Në fakt, përvoja e Ivan Gazidis si CEO i klubit kuqezi përfundoi sot, saktësisht katër vjet pas uljes së tij në Milano më 5 dhjetor 2018 pas skadimit të kontratës së tij, një datë e parashikuar tashmë javët e fundit nga Calcio e Finanza.

Një përvojë që përfundoi saktësisht katër vjet pas ardhjes së ekzekutivit të Afrikës së Jugut, i cili zbarkoi në Milano më 5 dhjetor 2018. Pasardhësi i tij, siç parashikohet nga Calcio e Finanza javët e fundit, do të jetë Giorgio Furlani, i cili nesër do të fillojë përvojën e tij të re si drejtor menaxhues i Milanit, duke hyrë më thellë në mekanizmat e kuqezinjve pasi i ka parë nga ana e pronësisë si një menaxher portofoli i fondit Elliott dhe drejtor i klubit.

Dorëzimi i mandatit në Casa Milan në fakt tashmë ka ndodhur, me Furlanin gati për të marrë rolin e ri në funksion të plotë, duke pasuar menaxherin që nxori klubin kuqezi nga kënetat e epokës kineze për të rikthyer llogaritë në ekuilibër.

I lindur në vitin 1979, milanez dhe një tifoz i madh i Milanit, Furlani (i cili duhet të prezantohet zyrtarisht në fillim të 2023 si CEO i ri i kuqezinjve) u diplomua në Ekonomi dhe Financë nga Bocconi, për të marrë më pas një diplomë master në Administrim Biznesi nga Harvard dhe fitojnë përvojë ndërkombëtare. Pozicionet e para që mbajti CEO i ri i AC Milan ishin ato të një analisti në Lehman Brothers dhe në kompanitë e investimeve Silver Point Capital dhe Apollo.

Në vitin 2010 Furlani iu bashkua fondit Elliott, duke u bërë menaxher portofoli në Londër dhe pikë referimi për operacionet kryesore të fondit të aktivistëve në Itali. Furlani u përball me disa ndeshje duke përfshirë Ansaldo Sts dhe TIM, me përplasje në prani të dy gjigantëve si Hitachi dhe Vivendi. Furlani ishte atëherë edhe në ballë të operacionit në Milano, nga përfundimi i blerjes nga Yonghong Li, deri në marrjen e fondit Elliott në 2018: momenti në të cilin Furlani hyri në bordin e drejtorëve të Milanit.

Një ekspert i madh në financat ndërkombëtare dhe menaxhimin e aseteve, në këto katër vite Furlani ka studiuar në thellësi sektorin e referencës, duke rafinuar njohuritë e tij për futbollin. Dhe tani, në moshën 43-vjeçare, ai ka mundësinë të përdorë mirë përvojën e tij të akumuluar, duke lënë pozicionin e tij në fondin Elliott pas 12 vitesh për t’iu përkushtuar Milanit me kohë të plotë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *