Skandali “Juventus”, Ministri i Sportit paralajmëron klubet e tjera se “duket vetëm maja e ajsbergut”

Ministri i Sportit Andrea Abodi paralajmëron se hetimi i Juventusit përfaqëson “vetëm majën e ajsbergut dhe ndoshta nuk është i vetmi klub i përfshirë” në disa kontabilitete fiktive në futboll. Bardhezinjte kanë parë 12 persona të rekomanduar për gjykim dhe hetimin sportiv është rihapur për parregullsi financiare gjatë tre sezoneve të fundit.

Ato përfshijnë jo vetëm tarifat e fryra të transfertave dhe fitimet kapitale, veçanërisht me marrëveshjet e këmbimit, por edhe pagat që thuhet se paguhen nën tavolinë për t’i hequr ato nga bilancet zyrtare. “Situata e Juventusit është vetëm maja e ajsbergut të një fenomeni që ne nuk mund ta injorojmë”, tha ministri i Sportit Abodi për agjencinë e lajmeve ANSA.

“Juventusi ndoshta nuk është i vetmi, është koha që ne ta zgjidhim këtë dhe të shkojmë ta shikojmë më nga afër, sepse ka klube që po sillen si duhet dhe të tjerë që, me sa duket, i interpretuan rregullat në një mënyrë krejt tjetër.

“Kjo paraqet një problem kur bëhet fjalë për sigurimin e konkurrencës së barabartë.” Hetimi i mëparshëm për tarifat e fryra të transfertave për përfitime kapitale u hodh poshtë me të gjithë të pastruar vetëm disa javë më parë, sepse u konsiderua e pamundur të vërtetohej se sa vlen një lojtar, përveç tarifës që dy klubet bien dakord të paguajnë.

“Duhet të garantohet autonomia sportive, por edhe marrëdhëniet e biznesit duhet të monitorohen, analizohen, vlerësohen dhe nëse ka nevojë të sanksionohen. “Shpresoj që çështjet degjeneruese të rregullohen brenda sistemit sportiv”.

Për shkak se Juventusi del në bursë, ata janë më të rrezikuar nga pasojat ligjore sesa shumica e klubeve të tjera që mund të përfshihen. Tashmë ka disa palë që janë përmendur si pjesë e bisedave të përgjuara mes drejtorëve të Juventusit, konkretisht Atalanta dhe Genoa, të cilët përfunduan disa transferime me gjigantët torinezë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *