Shkencëtarët japin lajmin e madh: Pulat nuk do të sëmuren më

Brenda një dekade shkencëtarët do të krijojnë pula të modifikuara gjenetikisht, të cilat do të jenë rezistente ndaj gripit të shpendëve.

Sipas shkencëtarëve ky zbulim mund t’i japë fund mungesës së vezëve dhe të shpendëve në supermarket.Kjo teknikë realizohet duke hequr një pjesë të ADN-së së pulës.

E cila preket nga virusi me qëllim për të rritur përmbajtjen e vlerave ushqyese të mishit dhe për t’i bërë ato më pak të ndjeshme ndaj sëmundjeve.

Doktor Mike McGreë, i cili drejton studimin, tha se disa rezultatet që janë realizuar në qelizat e pulës do të publikohen së shpejti.

Ai shtoi se: “Rritja e një pule plotësisht rezistente ndaj viruseve dhe gripit të shpendëve është një sfidë shkencore e cila duhet të zhvillohet me kujdes.”

Ky është vërtet një lajm i mirë pasi pula është një shpendët që konsumohet më shumë nga njeriu, pasi vlerat e saj shëndetësore janë shumë të mëdha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *