Hetimi ndaj Juventusit, reagon presidenti i Federatës dhe paralajmëron të gjitha klubet!

Presidenti i Federatës Italiane të Futbollit, Gabriele Gravina, mëngjesin e sotëm ka marrë pjesë në Forumin e Futbollit dhe Mirëqenies të organizuar në Napoli. Me ardhjen e tij, numrit një të futbollit italian iu desh t’i përgjigjej tufës së gazetarëve të pranishëm në lidhje me “tërmetin” te Juventusi, që çoi ndër të tjera në dorëheqjen e bordit drejtues dhe presidentit Agnelli.

“Ne po e ndjekim me kujdes çështjen, edhe prokuroria jonë publike tashmë ka hapur një dosje hetimore, për të verifikuar ekzistimin e ndonjë krimi”, – nënvizoi në fillim kreu i FIGC. Megjithatë, ai iu bëri thirrje të gjithëve të jenë të kujdesshëm:

“Unë jam kundër varjes ne shesh, le të qëndrojmë të qetë, sepse kam frikë se problemi mund të shqetësojë edhe klubet e tjera. Drejtësia e zakonshme është gjithashtu në punë dhe ne do të duhet të presim përfundimin e çdo gjyqi përpara se të përmbledhim atë që ndodhi.

Është moment i rëndësishëm reflektimi për të gjithë sistemin tonë të futbollit, le të shohim se çfarë do të dalë nga procedura në vazhdim. Kur them se kjo temë mund të shqetësojë klubet e tjera nuk i referohet hetimit në vazhdim ndaj Juventusit, por një reagimi të acaruar që në Itali, në përgjithësi, i bën ata që nuk janë dënuar ende fajtorë”.

Më pas kundërpërgjigja ndaj kreut të La Liga-s, Javier Tebas, pas kërkesës së djeshme për t’i sanksionuar bardhezinjtë: “Ne jemi gjithmonë në kontakt shumë të ngushtë me UEFA-n, nuk kemi nevojë për ndërhyrje nga subjektet e jashtme.

Ato do të bënin më mirë të shikonin shtëpinë e tyre. Futbolli italian po kalon një periudhë të vështirë rithemelimi, çështjet kritike të së cilit të gjithë i dimë shumë mirë. Sidoqoftë, ne kemi projekte serioze dhe po punojmë për t’i realizuar”.

Fjalët e presidentit të FIGC-së, Gabriele Gravina për çështjen e Juventusit dhe se “tema mund të prekë edhe tema të tjera”, zgjuan më shumë se disa hutim.

Numri një i futbollit italian, në margjinat e konferencës “Calcio e Welfare” të mbajtur në Napoli, më pas ka plotësuar dhe shpjeguar fjalët e tij: “Fjalia që kjo temë mund të shqetësojë klubet e tjera nuk i referohet hetimit në vazhdim për Juventusin, por një reagim i acaruar që në përgjithësi në Itali i bën fajtorë ata që nuk janë dënuar ende”.

Një sqarim i detyrueshëm që nëse nuk do të bëhej do të kishte vënë në një dritë të keqe një tjetër pjesë të futbollit italian. Gravina më pas bëri një fjalim më të gjerë për këtë çështje, duke zgjeruar fushën me çështjen D’Onofrio: «Dy ngjarjet kanë një emërues të përbashkët, janë denoncimi im. Pra, është demonstrimi që Federata, siç theksoi disa çështje kritike në episodin e Juventusit, kishte bërë të njëjtën gjë në momente të padyshimta në korrik për rastin e prokurorit D’Onofrio, i cili tashmë ishte referuar”.

“Federata nuk kursen askend – shtoi Gravina – por sigurisht që është për një parim garancie për të gjithë, por ka një moment në të cilin futbolli duhet të grumbullojë të gjithë negativitetin dhe ta shkarkojë atë. Ndaj e theksoj: ju garantuat që po, ne jemi për një sistem mbrojtjeje, por bota e futbollit ka një kapacitet të madh.

Ne do të dalim prej saj si gjithmonë, por do të dalim prej saj vetëm me një kusht: me aftësinë për të qenë të qëndrueshëm në aplikimin dhe kërkesën për respektimin e rregullave dhe mbi të gjitha në ndëshkimin, nëse është e nevojshme të ndëshkohet, por në shfajësimi nëse në rastin e shfajësimit”.

“Nuk jam i shqetësuar për fitimet kapitale – përfundoi Gravina –. Unë jam i shqetësuar për pasojat e çdo fitimi kapital nëse ato paraqesin ndonjë çështje kritike. Më shqetësojne 4.7 miliardë euro borxhet e sistemit të futbollit, më shqetëson një afat deri në fund të vitit, në fund të dhjetorit, për pjesën e taksave dhe për pjesën e kontributeve.

Jam i shqetësuar për pezullimin e parashikuar nga ligji 2447 që parashikon mbulimin e humbjeve: të gjitha çështjet që kërkojnë studim të mëtejshëm, vëmendje nga organet drejtuese dhe një gjest pjekurie të madhe nga ana e sistemit të futbollit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *