Habit Endri Shabani: Avni Rustemi ishte v.âsës me pagesë, ka hyrë në…

Endri Shabani, kryetari i nismës “Thurje” i ftuar në Euronews Albania foli për protestën e zhvilluar sot tek sheshi “Avni Rustemi”, emri i të cilit kërkohet të ndryshohet.

Sipas Shabanit, ndryshimi i emrave të shesheve është i nevojshëm sepse “kemi nevojë për të tjera modele, për njerëz të penës dhe jo të pushkës”.

Kryetari i nismës “Thurje” tha se Avni Rustemi njihet si vrasës me pagesë dhe që ka hyrë në librat e historisë me pushkë.

“Ajo që ka ndodhur pas L f tës së Dytë Botërore, është që Partia Komuniste e asaj kohe filloi të zëvendësonte intelektualë të asaj kohe, të cilët nderoheshin me buste apo sheshe, me partizanë.

Se njiheshin, kishin bërë atentate, kishin v a ë njerëz, kishin hyrë në librat e historisë me p shkë, duke zëvendësuar dalëngadalë ata që kishin hyrë në librat e historisë me penë.

Sheshi “Avni Rustemi”, Avni Rustemi është një njeri që njihet sepse ka vră r ë dikë tjetër, kryeministrin e kohës. Kemi nevojë për të tjera modele”, tha Shabani.SHIH VIDEON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *