Kishte dalë për të eksploruar Katarin, tifozi habitet nga ajo që zbuloi! Një qytet i tërë i braktisur

Një tifoz anglez i futbollit duke eksploruar ‘Katarin e fshehur’ gjeti ‘blloqe apartamentesh të braktisura’ ku dyshohet se jetonin punëtorët që ndërtuan stadiumin. Rob Dawley, 21 vjeç, po vizitonte vendin për të mbështetur Anglinë në Kupën e Botës dhe vendosi me dëshirë të vizitonte zonat jashtë rrugës së rrahur.

Gjatë ditës së tij jashtë, ai u përplas me “një kamp migrantësh”, në të cilin iu mohua qasja, dhe më pas u dërgua nga shoferi i tij i taksisë në qendrën e qytetit të Mesaieed. Në fillim, Rob u ndesh pa shenja hyrjeje në të gjithë qendrën e qytetit, e cila përbëhej nga disa blloqe apartamentesh të braktisura.

Rastësisht, tifozi me fat i Anglisë ka hasur në disa roje miqësore të sigurisë, të cilët i kanë bërë një xhiro private nëpër apartamente, pasi “gjithsesi ato po prisheshin për pak muaj”. Rob, një ish-kasap, nga Grimsby, Lincolnshire, tha: “Erdha për të parë ndeshjen me mikun tim, por të enjten, mes ditëve të futbollit, vendosa që doja të eksploroja.

“I dërgova mesazh bashkëshortes tim, babai i te ciles jetonte më parë në Katar dhe i kërkova të rekomandonte diku që nuk do të shkonte – ai më dha një listë dhe Mesaieed ishte aty.  “U hipa në metronë lokale në Katar dhe takova dikë të quajtur Hassan në stacionin e autobusit, ai më tha se ishte një mjek emigrant dhe jetonte në një kamp aty pranë, kështu që unë e ndoqa.

“Ata nuk më lanë në kamp, ​​kështu që mora një taksi në qendër të qytetit të Messaieed dhe nuk mund ta besoja atë që po shihja. U bera pronar për një bllok kullash të Evropës Lindore, dhe ishin 25 deri në 30 prej tyre të braktisura plotësisht, thjesht mendova se ishte e pabesueshme…

“Por kur u ngjita lart, nuk kishte shenja hyrjeje kudo, mund të kisha kapërcyer lehtësisht gardhin, por mendova se më mirë të mos isha në Katar. Për fat, pashë një makinë sigurie, kështu që shkova pranë dhe bisedova me njërin prej tyre në makinë dhe ai tha ‘E di çfarë shoku, unë do të të bëj një turne privat – ata do t’i prishin ato në një gjithsesi disa muaj.’

“Emri i tij ishte Sadiq dhe ai ishte një dashamirës absolut.” Rob ngarkoi një video TikTok të daljes së tij, e cila tani ka mbledhur mbi dy milionë shikime. Videoja bën xhiron e brendshme të një prej banesave të braktisura, ku sigurimi tha se ata që ndihmuan në ndërtimin e stadiumeve të Kupës së Botës qëndruan.VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *