Milan B, ideja e ekipit të dytë nuk është zbehur: vjen konfirmimi!

Disa vite më parë te Milani u fol në mënyrë shumë konkrete për të ashtuquajturin Skuadra B, ose formacionin e dytë të kuqezinjve që do të përfshinte lojtarë nën 23 vjeç.

Një projekt në linjën e klubeve më të mira spanjolle, që nga divizioni i dytë e në vazhdim mburren me pjesëmarrjen e ekipeve të dyta. Një metodë që ju lejon të rrise talentet e reja në futbollin e të mëdhenjve, pa kaluar huazimet e zakonshme në provincë.

Në verën e vitit 2018, në të njëjtën kohë me krijimin e Milan Women, pati një reflektim intensiv për ekipin B. Një projekt i cili megjithatë nuk vijoi në atë kohë, ndoshta për shkak të mungesës së bindjes nga ana e Elliott Management: duheshin fillimisht 3 mln euro!

Projekti Milan B nuk është zbehur aspak. Duke pasur parasysh rezultatet e mira të Juventus Next Gen, formacioni i dytë i Juventusit, Milani dhe klubet e tjera të Serisë A mund të rimendojnë gjithashtu këtë risi.

Lorenzo Casini, president i Ligës së Futbollit e pranoi: “Ekipet e dyta në Itali dhe Evropë, një model për të ardhmen?” Ka modele që mund të funksionojnë mirë edhe në Itali. Në raundet që bëra me klubet e tjera mësova se në 3-4 janë gati të formojnë ekipin e dytë.

Një problem është ai i huazimeve, por ekipi i dytë do të bëhej një zgjidhje e vlefshme”. Ndaj ka të ngjarë që mes skuadrave të përmendura vetëm nga Casini të jetë edhe Milani, i cili ka nevojë për një degë të përshtatshme për të mirëpritur lojtarët e rinj që dalin nga Primavera, për t’u dhënë atyre hapësirë ​​dhe besim në pritje të pjekurisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *