Milan, një tjetër super-menaxher: Elliott e dërgon atë!

Milan përfundoi në duart e RedBird Capital Partners tashme ne fund te veres. Domethënë, një fond amerikan, i drejtuar nga pronari Gerry Cardinale, i cili synon ta rikthejë klubin në lavdinë e tij të mëparshme.

Por projekti nuk do të devijojë shumë nga planet e menaxhmentit të mëparshëm. Ai i lidhur me Elliott Management, një tjetër fond investimi në pronësi të familjes Singer. Nuk është rastësi që Elliott tashmë i ka huazuar Cardinale një pjesë të madhe të parave të investuara (dhe të premtuara) për blerjen e aksioneve të Milanit.

Klubi kuqezi është në fakt një partneritet i drejtpërdrejtë mes dy fondeve. Një tjetër njeri i Elliott në krye të Milanit: ai do të jetë menaxheri i ri financiar. Lajmet e fundit të lançuara dhe të publikuara nga Il Sole 24 Ore lexohen pikërisht në këtë kuptim.

Milani është gati të mirëpresë një tjetër super menaxher në klub, gjithmonë i lidhur me emrin e Elliott. Pas Giorgio Furlanit, i cili u bë CEO i Milanit pas lamtumirës së Ivan Gazidis, në radhët do t’i bashkohet edhe Stefano Cocirio. Një emër i njohur brenda Casa Milan, duke qenë se tashmë është drejtor.

Cocirio është aktualisht një Menaxher i Portofolit të Asociuar në emër të Elliott. Duket se së shpejti do të largohet nga pozita e tij në fondin e familjes Singer për t’u bërë CFO i ri i Milanit, pra drejtor financiar i klubit.

Menaxheri italian ka një origjinë shumë të rëndësishme: ai u diplomua për financë në Shkollën e Biznesit ESCP, duke përfunduar studimet midis viteve 2005 dhe 2009. Më pas, ai mori një Master në Administrim Biznesi nga Shkolla e Biznesit në Harvard në 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *