Superkupa e Italisë, orari i Milan-Inter është zyrtar! Ritheksohet rregullorja

Lega Serie A ka zyrtarizuar datën, orën dhe kanalin televiziv të ndeshjes mes Milanit dhe Interit për Superkupën e Italisë që do të luhet më 18 janar. Ndërkohë, Liga ka zyrtarizuar rregullat e garës. “Nëse në fund të 90 minutave te rregullta rezultati barazohet, do të luhen dy periudha shtesë nga 15 minuta secila.

Nëse barazimi vazhdon edhe në fund të dy shtesave, gjyqtari do të vendose për goditjen e penalltive, në mënyrën e përcaktuar nga “Rregullorja e Lojës së Futbollit” në paragrafin: “Procedurat për përcaktimin e ekipit fitues të një ndeshjeje”, thuhet në shënim.

“Gjatë ndeshjes do të lejohen maksimumi pesë zëvendësime për çdo ekip, duke përdorur maksimumi tre ndërprerje, përveç intervalit të planifikuar ndërmjet dy pjesëve. Në rast të kontestit të kohës shtesë, do të lejohet një ndërprerje e katërt, përveç atyre të parashikuara ndërmjet përfundimit të kohës së rregullores dhe fillimit të shtesës së parë dhe ndërmjet kohës shtesë të parë dhe të dytë.

Gjithmonë dhe vetëm në rast mosmarrëveshjeje për kohën shtesë, do të lejohet gjithashtu të bëhet një zëvendësim i mëtejshëm deri në maksimum gjashtë. Duhet theksuar se, aty ku dy skuadrat bëjnë një zëvendësim në të njëjtën kohë, kjo do të konsiderohet si ndërprerje e ndeshjes që përdoret për zëvendësime nga të dyja skuadrat”.

“Në fundin e kohës shtesë, nuk do të jetë e mundur të bëhen zëvendësime të mbetura, me përjashtim të portierit që nuk mund të vazhdojë, siç parashikohet nga Rregulli 10 i Rregullores aktuale të Futbollit. Çdo klub do të duhet të tregojë në listën e ndeshjeve që do t’i dorëzohet gjyqtarit një maksimum prej 26 lojtarësh, nga të cilët 11 do të fillojnë ndeshjen dhe pjesa tjetër do të caktohet si rezervë.

“Tenderi për dhënien e EA SPORTS SUPERCUP 2022/2023, edicioni i tridhjetë e pestë i trofeut, do të zhvillohet në Riad (Arabia Saudite), në stadiumin “King Fahd International Stadium”, të mërkurën 18 janar 2023, duke filluar nga ora 10.00. pasdite me orën lokale (20:00 me orën italiane). Ndeshja do të transmetohet drejtpërdrejt në Canale 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *