“San Siro? Me dy stadiume kurseni 500 milionë euro”

Presidenti i Senatit, Ignazio La Russa, një tifoz i njohur i Interit dhe president i Inter Club Montecitorio, donte të përsëriste disa koncepte në lidhje me projektin për stadiumin e ri San Siro që Interi dhe Milani duan të krijojnë, me ndërtimin e impiantin te ri dhe prishjen e njëkohshme të stadiumit Giuseppe Meazza.

La Russa po shtyn veçanërisht për një zgjidhje që parashikon dy stadiume, me ndërtimin e një stadiumi të dytë përveç Meazza: “Projekti i dy stadiumeve është i përshtatshëm, absolutisht i nevojshëm dhe i dobishëm,” tha Presidenti i Senatit në margjinat e inaugurimi i Fondacionit të Spitalit Niguarda në Milano.

“Kur njerëzit flasin për Milanin jashtë vendit, ata dinë tre gjëra: Duomo, La Scala dhe stadiumi San Siro. Vazhdoj të përsëris se ka përputhshmëri absolute, në të vërtetë ka një avantazh të mbash stadiumin San Siro tamam ashtu siç është dhe të ndërtosh në vendin fqinj, siç ndodh në shumë qytete evropiane dhe të Amerikës së Jugut, një stadium tjetër”.

“Plani ekonomik që mora guximin t’ia dorëzoj kryetarit të bashkisë së Milanos, Giuseppe Sala, parashikon një kursim prej 500 milionësh, koston e shembjes, që i shtohet kursimit të dëmeve të mëdha mjedisore”, shtoi ai se cila do të ishte zgjidhja e tij alternativë.

Me pak fjalë, një tjetër eksponent i qeverisë aktuale, pas Vittorio Sgarbi, i cili mban anën për mirëmbajtjen e San Siros, duke lejuar ndërtimin e një strukture të re. Për sa i përket projektit për San Siro-n e ri, Debati Publik u mbyll më 18 nëntor me prezantimin e raportit përfundimtar nga koordinatori Andrea Pillon.

Raport nga i cili dalin çështjet më të rëndësishme kritike lidhur me planin e Interit dhe Milanit dhe i cili iu dorëzua dy klubeve që tani duhet të vazhdojnë me hartimin e projektit ekzekutiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *