Pse nuk lexojnë shqiptarët? “Shqiptarët nuk lexojnë se nuk kemi trena”

Pse nuk lexojnë shqiptarët? Kjo është tema që mblodhi në ‘Revieë’ e kësaj të shtune dashamirës të librit dhe studiues.

Batuta e studiuesit dhe shkrimtarit Armand Sallabanda se, një arsye pse shqiptarët nuk lexojnë është se nuk kemi trena, vend ku zakonisht të huajt lexojnë, solli hutimin e profesor Edmond Tupes.

“Po bëni humor ju apo si? “Po”, ishte përgjigja e Sallabandës. “Qesëndi, se për një moment e mora seriozisht”, tha profesor Tupe.

“Në këtë vend të mbushur me grotesk si mund të flasësh ndryshe. Ne nuk kemi as stacion treni jo tren”, u përgjigja Sallabanda.

Të pyetur nga Barometri në Euroneës Albania se sa libra kanë lexuar gjatë vitit 2022, 74.8% e tyre janë përgjigjur, asnjë.

Shumica shqiptarëve jo vetëm që nuk blejnë libra, por as nuk dhurojnë. 74.8% e të pyeturve nuk kanë dhuruar një libër, ndërkohë që pozitivisht janë përgjigjur vetëm 25.2% e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *