Tuttosport – Klub mediatik dhe argëtues, Cardinale synon një rreth të virtytshëm dhe ato 500 mln euro. Hapi i parë nga Dubai

Që nga ardhja e tij në Casa Milan, Gerry Cardinale e ka bërë të qartë se cilat janë qëllimet e tij bazuar në përvojën dhe aftësitë e tij. Milani do të nisë një rrugë për të qenë gjithnjë e më pak një klub i thjeshtë futbolli dhe për t’u bërë gjithnjë e më shumë një kompani e vërtetë mediatike dhe argëtuese e gjithanshme.

Rrethi i virtytshëm – Siç raportohet sot në mëngjes nga edicioni Tuttosport, katër vitet e fundit me fondin Elliott dhe Ivan Gazidis në krye kanë parë Milanin të rimëkëmbet nga pikëpamja ekonomike dhe të rizbulojë një stabilitet ekonomik që i ka munguar prej disa kohësh.

Dhe nuk ishte rastësi që në lidhje me këtë ekuilibër financiar, klubi kuqezi u kthye në krye edhe nga pikëpamja sportive: kampionët u rizbuluan dhe fituan Scudetto-n. Projekti i Gerry Cardinale dhe CEO-s se ri Giorgio Furlani është ta çojnë këtë stabilitet ekonomik në një nivel tjetër.

Për të siguruar që ato 500 milionë zemra kuqezi të shpërndara nëpër botë të mos ndjehen si tifozë të thjeshtë, të vetmuar në turmë, por si “klientë”: klientë që kanë strategji të synuara për secilin! Kjo do të thotë të jesh një kompani mediatike dhe argëtuese. Kjo do të thotë të rriten gjithnjë e më shumë të ardhurat dhe, rrjedhimisht, të rriten shanset për sukses sportiv në fushë. Një rreth i virtytshëm me të vërtetë.

Gerry Cardinale është tashmë duke punuar dhe i vetëdijshëm se çfarë dëshiron të bëjë për rritjen e klubit të tij të ri. Mes Milanit dhe Nju Jorkut punohet dhe do të punohet në sinergji të vazhdueshme në mënyrë që marka e Milanit të zgjerohet gjithnjë e më shumë.

Në këtë kuptim, partneriteti me New York Yankees është tashmë më se elokuent. Për më tepër, RedBird dëshiron të sigurojë që emri i klubit të Milan mund të zërë rrënjë më shumë sesa tashmë në Lindjen e Mesme: nuk është rastësi që grumbullimi para Krishtlindjeve do të zhvillohet në Dubai.

Në Casa Milan, pra, u krijuan “Studiot” në mënyrë që të ketë një prodhim më të lehtë dhe organik të përmbajtjeve multimediale. Për më tepër, rinovimi i marrëveshjes me Emirates deri në vitin 2027 duket gjithnjë e më afër dhe nuk mund të përjashtohet që kjo të bëhet e ditur gjatë ditëve që skuadra e Milanit do të kalojë në Emirates.

Në fund të fundit, synimi është rritja e të ardhurave të klubit nga 300 milionë euro në 500 milionë euro brenda nje harku kohor te dy viteve. Kjo do te sillte me shume mundesi per te investuar ne merkato dhe per te rritur edhe me tej nivelin e ekipit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *