Scaroni: “Pronësia e huaj e Milanit? Është mirë për një arsye”

Paolo Scaroni foli sot në prezantimin e librit të ri të Marco Bellinazzo, “Luftërat e reja të futbollit”, të mbajtur në Feltrinelli në Piazza Duomo në Milano. Presidenti i Milanit foli për të ardhmen e futbollit italian, por edhe për vlerën e pronave të huaja si ajo e Milanit.

Këto janë fjalët e numrit një të Milan: “Shembulli i virtytshëm është Premier League, ata arritën të merrnin gjithçka që dëshironin. Nuk është e lehtë, ne e dimë mirë, por duhet të shkojmë atje: stadiume plot, një audiencë ndërkombëtare, të rinj italianë nëse është e mundur. Kemi shumë gjëra për të bërë përpara, por kemi edhe gjithë vullnetin për t’i bërë ato”

“Sot RedBird, përveç sukseseve sportive, dëshiron të sjellë edhe eksperiencat që kanë pasur në SHBA dhe në sporte të tjera dhe po na japin një kontribut themelor me aftësi që nuk i kemi në Milano e ndoshta në Itali. Pronësia e huaj është pozitive për futbollin tonë, do të na çojë larg”.

“A janë pronat e huaja më të mira se ato italiane? Është e vërtetë që në vitin 1997 kam qenë president i një Vicenza Calcio që fitoi Kupën e Italisë, në pronësi të ENIC. Ishte një aventurë me një kompani publike angleze, e cila ende zotëron Tottenhamin dhe që donte të krijonte një ndarje kohore, të bllokuar nga UEFA për pjesëmarrjen e më shumë skuadrave me pronësi të barabartë në të njëjtat turne.

Ajo eksperiencë më bëri që t’i qasem futbollit nga pikëpamja e pasqyrës së të ardhurave. Ajo Vicenza e vitit 2000 gjeneroi para dhe kjo është arsyeja pse unë përshtatem në mënyrë të përkryer me Elliott dhe RedBird. Një futboll që duhet të gjejë një ekuilibër ekonomik si kusht themelor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *