Kjo është gruaja me këmbët më të mëdha në botë, nuk do e besoni dot sa e ka numrin

Një grua nga Teksasi ka thyer rekordin për këmbët më të mëdha në botë. Ajo është 2 metër e gjatë një gjë në fakt që e ka trashëguar nga prindërit e saj.

Guinness njoftoi se Tanya Herbert nga Hjuston u regjistrua për këmbët më të mëdha në botë për një femër, me këmbën e saj të djathtë numër 50-ta dhe këmbën e majtë gati 49-ta.

Herbert tha se ajo duhet të blejë këpucë në internet, pasi asnjë dyqan nuk mban produkte kaq të mëdha për këmbët e saj.

Me siguri keni dëgjuar shumë herë që këmbët janë pasqyrë e shëndetit. Ja cilat paralajmërime shëndetësore ato më së shpeshti ofrojnë. Pa marrë parasysh sa i keni kushtuar kujdes këmbëve, ekzistojnë disa gjendje të cilat nuk mund t’i injoroni.

Me siguri keni dëgjuar shumë herë që këmbët janë pasqyrë e shëndetit. Ja cilat paralajmërime shëndetësore ato më së shpeshti ofrojnë. Pa marrë parasysh sa i keni kushtuar kujdes këmbëve, ekzistojnë disa gjendje të cilat nuk mund t’i injoroni.

Këmbët e ftohta Nëse i keni këmbët të ftohtë gjatë gjithë kohës, atëherë keni probleme me tiroidet. Por, arsye tjera mund të jenë qarkullimi jo i mirë i gjakut, një problem që mund të shkaktohet nga duhanpirja, presioni i lartë i gjakut, apo sëmundjet e zemrës. Këmbët mund të jenë të ftohta edhe për shkak të dëmtimit të nervave nga diabeti. Shkaqe të tjera të mundshme janë hipotiroidizmi dhe anemia.

Dhimbje në këmbë Kur të dhembin këmbët gjatë gjithë ditës, mund ta kenë fajin këpucët (8 në 10 gra ankohen për shkak të këpucëve me taka), por nëse nuk vishni taka, atëherë dhimbja mund të shkaktohet nga ndonjë krisje e kockës. Arsyeja mund të jetë një seancë shumë e fortë fizkulture, apo sporte që ndikojnë te këmbët, si basketbolli apo vrapi në distanca të gjata. Rreziku shtohet nëse kocka është dobësuar për shkak të osteoporozës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *