“Presidentët e Serie A janë kriminelë, Lotito i pari. Juventus dhe Roma…”

Gazeta La Repubblica publikon dokumentet në lidhje me një hetim mbi të drejtat televizive të Serie A duke pretenduar se presidenti i CONI, Giovanni Malagò i quajti presidentët e klubeve kriminelë të vërtetë: “Claudio Lotito është shefi, Juventus dhe Roma janë po aq fajtorë sa ai”.

La Repubblica ka bërë publike një përgjim telefonik të Malagò dhe CEO të Sky Italia Andrea Zappia nga qershori 2020. Biseda e tyre është ndër dokumentet në lidhje me një hetim mbi të drejtat televizive të Serisë A nga Prokurori Publik i Milanos, i cili përfundoi me një mocion për shkarkim.

Sipas raportit, Malagò iu referua presidentëve të Serisë A si “kriminelë të vërtetë”, ndërsa Lega Calcio u përshkrua si “një organizatë e së drejtës private, sepse përndryshe ata do të ishin arrestuar të gjithë gjashtë vjet më parë sepse ishin fajtorë për korrupsion”.

Presidenti i CONI iu referua një ankandi të mëparshëm për të drejtat televizive të Serisë A në 2014, i cili çoi në një gjobë nga Antitrust për Mediaset, Infront, Sky dhe Lega për një “marrëveshje që ndikon negativisht në konkurrencë”.

Malagò dyshohet se tha se presidenti i Genoas Enrico Preziosi ishte një “një kriminel i vërtetë i dënuar” ndërsa Presidenti i Lazios Lotito ishte “shefi i organizatës”. “Miqtë tanë, Juventusi dhe Roma, janë po aq fajtorë sa ai”, vazhdoi Malagò, sipas raportit.

“Sepse në fund ose për një arsye apo një tjetër, ata hoqën dorë nga lufta ose e kënaqën atë [Lotito] duke u bërë bashkëpunëtor i aventurave të tij.”

Malagò ishte nën hetim në atë kohë pas zgjedhjes së Gaetano Micciché si President i Lega Calcio në 2018. Malagò ishte komisar i Serie A kur Micciché u zgjodh në krye të Lega Serie A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *