Gazetari kuqezi kritikon Milanin: “Çfarë gafe e bujshme ndodhi me Tatarusanun”

Franco Ordine, gazetari i Milanit, ka kritikuar ashper Milanin per ate qe ka ndodhur me Tatarusanun dhe fshehtesia e mbajtur apo problemi qe mjaftonte 1 minute dhe zgjidhej…

“Tatarusanu, çfarë gabimi! Le të fillojmë me rastin e freskët… La Gazzetta dello Sport publikoi lajmin për operacionin në sy të portierit Tatarusanu të mërkurën në mëngjes për të korrigjuar “astigmatizmin e lartë të përzier”… Në sqarim saktësohet se ndërhyrja “e cila zgjati më pak se 1 minutë” është kryer nga doktori Angelo Appiotti i cili ka rrëfyer edhe rastin.

Nga kjo nxjerrim: 1) Tatarusanu zbuloi rastësisht defektin vizual një vit më parë dhe asgjë nuk u bë për ta korrigjuar atë direkt; 2) nuk përdori asnjë korrigjim dhe kompensoi me një fokus spontan, në praktikë duke mbyllur dhe hapur syte, fjalët e vetë doktorit Apiotti. Më në fund, rezultati profesional i pritur nga okulisti përfundoi pashmangshmërisht duke shumëfishuar kritikat dhe komentet.

Mjeku shpjegoi: Tatarusanu do të ketë “një përgjigje më të mirë të syrit / dorës dhe operacioni do të zvogëlojë incidencën e lëndimeve me përgjigje më të shpejta të muskujve”. Ka dy komente për të bërë për këtë temë.

E para ka të bëjë me stafin mjekësor të Milanit: kishte një vit që portieri i Milanit vuante nga ky problem dhe a priste pushimin botëror për të organizuar një operacion që zgjat më pak se një minutë? E dyta ka të bëjë me klubin dhe komunikimin që nuk ndodhi: si mundet që stafi shëndetësor të mos informojë për operacionin në sy të Tatarusanut?

Rezultati përfundimtar ishte i mëposhtëm: i lejoi mjekut të publikonte punën e tij profesionale duke lëshuar një deklaratë që përfundoi në bisedat e fansave, duke shkaktuar acarim legjitim, për ta thënë butë. “Pra, ne kishim në lojë portierin që kishte një dëmtim të shikimit?” komenti më i perseritur…

Nuk është hera e parë që stafi mjekësor, nga frika e polemikave, është dorështrënguar me lajmet për dëmtimet e lojtarëve. Ftesa që i drejtohet pasardhësit te Gazidis, Giorgio Furlanit është që ai ta rregullojë më mirë këtë marrëdhënie duke i vendosur primatin e klubit ndaj fushave të tjera”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *