Gjykata dënóì Moza Ahmetin për ndërtim pa leje, Edi Rama bën deklaratën e fortë

Mimoza Ahmeti, poetja e dashur për të gjithë, autorja e teksteve në këngë midis tyre edhe “Në mbretërinë e Xhuxhave”, me kërkesë të Prokurorisë së Tiranës u d nua nga gjykata për ndërtim të pal gjshëm.

Kryeministri Edi Rama ka su lmu ar Prokurorinë e Tiranës, pasi ka çuar në gjyq poeten Mimoza Ahmeti, sepse kjo e fundit kishte rikonstruktuar shtëpinë e dëmtuar nga tërme ti. Ai thotë se pas këngëtarit Bojken Lako, tashmë është dënuar dhe poetja.

“Pas një këngëtari ja edhe një poete, që dën ohet me zell nga pikërisht Prokuroria e Tiranës, ku dosjet e denoncimeve nga organet shtetërore për ndërtime të paligjshme për qëllim fitimi apo për evazion fiskal me miliona USD dhe për pastrim të miliona USD, flenë të patrazuara!

Patjetër që çdo ndërtim pa leje është i dënueshëm me ligj, po zelli milimetrik në dënim in e atyre që e shkelin ligjin në pronën e tyre të bën për të vjellë përballë mosveprimit sistematik të Prokurorisë së Tiranës ndaj atyre që për qëllime fitimi bëjnë shkelje kilometrike!

Tamam “mbretëri xhuxhash” ai organ drejtësie me të dobëtit dhe dobësie me të fortët”, shkruan Kryeministri Edi Rama.

Ka qenë organi i akuzës së kryeqytetit që ka çuar në gjyq dosjen për poeten e dashur Mimoza Ahmeti, që ka bërë që gjykata ta dëno jë atë me 40 orë punë, me interes publik. Ajo po rikonstruktonte shtëpinë e dëmtuar nga tërmeti, por ky fakt nuk është marrë parasysh nga Prokuroria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *