Prifti anglez del kundër qeverisë së tij: Le të vijnë emigrantët shqiptarë, por të jenë 18 deri në 30 vjeç

Kryetari i këshillit lokal të famullisë në fshatin anglez Manston, ka sugjeruar që emigrantët shqiptarë të dërgohen në Skoci ku mund të “shfrytëzohen” nga ministri i parë Nicola Sturgeon.

Guy Wilson, kryetar i Këshillit të Famullisë Manston, tha se përgjigja e tij është politikisht korrekte është se ka një detyrë ligjore që të kujdesen për ta, tu ofrojnë strehim dhe ushqim.

“Përgjigja ime është se ne kemi një fuqi punëtore të reduktuar në Angli dhe Skoci, dhe shumë nga këta emigrantë të rinj nga Shqipëria – ata të moshës 18 deri në 30 vjeç – mund të shpresojmë të ‘përdoren’ nga Nicola Sturgeon. Ata mund të bashkohen me fuqinë punëtore.

Ata mund të marrin leje pune për të punuar në Skoci dhe të rrisin në mënyrë të konsiderueshme ekonominë e produktivitetin skocez. Shumica e emigrantëve janë të përgatitur të punojnë për pakgjë” – tha Wilson për The Epoch Times.

Wilson, një kontabilist tatimor dhe zhvillues pronash, tha se familja e tij kishte qenë në Manston për 85 vjet, por ai u hutua kur e pa fshatin papritur në titujt e lajmeve.

Qeveria njoftoi këtë javë se, që nga ora 8 e mëngjesit të së mërkurës, numri i njerëzve në objektin Manston ishte ulur nga 4,000 në 1,147.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *