GdS | Milan, plani 200 mln euro! Sa kushton të mbash bazën e ekipit…

Me rinovimin e bere me Pierre Kalulu, drejtuesit e Milanit tashme kane mbetur të fokusohen nga pikëpamja kontraktuale te 3 ceshjet e fundit nga te cilat gjuthashtu njera mund te quhet e lehte si rinovimi i Olivier Giroud deri ne vitin 2024. Por janë, padyshim, Bennacer dhe Leao problemet…

“Gazzetta dello Sport” ka analizuar kostot e ndryshme që ka bërë Milani në këtë 2022 nga pikëpamja e pagave. Përveç tetë lojtarëve të përmendur tashmë, klubi bleu Florenzin dhe Messias si dhe ushtroi opsionin për rinovimin e Antonio Mirantes. Për të gjitha këto operacione, veçanërisht për tetë rinovimet e kontratave, Milani tashmë ka investuar një shumë prej 107 milionë euro.

Natyrisht, kjo shifër, specifikon gazeta, ka të bëjë me të gjitha pagat që do t’u paguhen lojtarëve të rinovuar deri në fund të kontratës që kanë nënshkruar. Në këtë mënyrë, klubi i Milan ka siguruar një bërthamë të fortë lojtarësh mbi të cilët do të vinte baste të paktën deri në vitin 2026: Kalulu, Tomori, Tonali, De Ketelaere, Theo Hernandez, Maignan, Origi, Pobega. Këtyre emrave, megjithatë, do të përpiqemi t’u shtojmë të paktën tre të tjerë.

Për sulmuesin francez Giroud, rinovimi duket thjesht një formalitet: sulmuesi është në formë, vullneti është i ndërsjellë. Për sa i përket mesfushorit algjerian, megjithatë, do të kishte një optimizëm të madh, pavarësisht se numri 4 nuk gëzon përfitimet e Dekretit të Rritjes.

Titulli i Gazzetta shkruan: “Plani i Milanit, 200 milionë euro”. Dhe më pas nëntitulli shkruan: “Sa kushton të mbash kampionët e Italisë. Optimizëm Bennacer, Leao më kompleks”. Për rinovimet e fundit të kontratave, sipas gazetës, tashmë janë investuar rreth 100 milionë mes Theo, Tomorit, Tonalit dhe gjithë të tjerëve. Për të përfunduar rinovimet e Bennacer, Leao dhe gjithashtu të Olivier Giroud, do të nevojiteshin të paktën 100 mln euro të tjera…

Kërkesa e Bennacer është 4 milionë euro dhe mund të arrihet një marrëveshje rreth këtyre shifrave. Nga ana tjetër, rinovimi i Rafael Leaos duket shumë më i ndërlikuar: kërkesat në rritje janë trajtuar gjithmonë nga Milani me shumë kujdes. Drejtuesit e dinë mirë se përmbushja shumë e lehtë e kërkesave të një lojtari çon në pasoja të pashmangshme, për sa i përket kërkesave, madje edhe nga shokët e skuadrës.

Në rastin konkret, pra, Leao ka komplikime të mëtejshme për shkak të gjobës që do t’i paguajë Sportingut. Megjithatë, ajo që mbetet e padiskutueshme është se klubi do të përpiqet gjithmonë të mbajë një ekuilibër bazë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *