ZYRTARE | Zgjidhet pasuesi i Gazidis te Milani! Nis epoka e re: “Jam i bindur se do të arrijmë objektiva më të mëdha”

Milan njoftoi sot se Giorgio Furlani është emëruar si CEO i ri, duke pasuar Ivan Gazidis i cili do të përfundojë mandatin e tij në fillim të dhjetorit.

“Tifoz i Milanit nga lindja, Furlani ka qenë anëtar i Bordit të Drejtorëve të AC Milan që nga viti 2018 dhe ka luajtur një rol kyç në sukseset e klubit nën drejtimin e Elliott Advisors, i cili largohet për të marrë postin e ri të CEO të AC Milan.

Duke komentuar emërimin, Themeluesi dhe Partneri Menaxhues i RedBird Capital Partners Gerry Cardinale tha: “Kur RedBird Capital Partners mori mbi vete përgjegjësinë për t’u bërë kujdestari i AC Milan, ne thamë se do të sillnim përvojën tonë në sport në klub. media dhe argëtim për të sjellë ai kthehet në majën e futbollit evropian, të cilit i përket.

Te Giorgio ne njohëm profilin e CEO-së ideal për të udhëhequr klubin dita ditës dhe për të punuar ngushtë me ekipin RedBird, për ta transformuar atë vizion në realitet. Giorgio ka një të thellë njohuri për klubin dhe qytetin e Milanos dhe, më e rëndësishmja, në katër vitet e fundit ai ka fituar vlerësimin dhe besimin e të gjithë ekipit në Casa Milan.

Prandaj ai do të jetë në gjendje të menaxhojë më mirë kalimin në rolin e tij të ri. të lidershipit për të mbajtur vëmendjen tonë në objektivat sfiduese që kemi përpara.Për këtë kapitull tjetër në historinë e Milanit, Vizioni është shumë i qartë dhe për ta arritur atë, ekipi i RedBird do të punojë në harmoni të plotë me Giorgio dhe me të gjithë menaxhmentin e Casa Milan”.

“Dua të falënderoj Gerry-n dhe ekipin RedBird që më dhanë nderin e madh për të udhëhequr klubin që dua ndërsa ai nis një fazë të re të rilindjes së tij” – tha Giorgio Furlani. “Unë shikoj me entuziazëm perspektivën për të punuar me Presidentin Scaroni, Paolo Maldini, Stefano Pioli dhe në përgjithësi me të gjithë menaxhmentin e klubit: Jam i bindur se në vitet e ardhshme, së bashku, do të jemi në gjendje të arrijmë të objektiva te medha, brenda dhe jashtë fushës. Forca Milan!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *