Repubblica | “Një merkato top”: ja se si Cardinale e bën Milanin të ëndërrojë

Shihet pak, dëgjohet edhe më pak. Por Gerry Cardinale në këto muajt e parë si pronar i Milanit po punon shumë për të mirën e klubit kuqezi. Qëllimi i tij, pasi të ketë përfunduar blerja e shumicës së aksioneve nga familja Singer, ka qenë gjithmonë që ta bëjë Milanin të bëjë një hap përpara për sa i përket markës dhe besueshmërisë.

Nëse Elliott Management i ka zgjidhur llogaritë e Milan dhe i është rikthyer fitimit të një titulli, RedBird Capital synon të mendojë në nivele edhe më të larta: dëshiron t’i sjellë kuqezinjtë në klubet më të mira në Evropë.

Sot La Repubblica flet për planin e Gerry Cardinale për t’i dhënë Milanit edhe më shumë thellësi dhe përpjekje për t’u afruar si me nivelet sportive ashtu edhe me ato financiare të klubeve të Premier League, të cilat shkëlqejnë në Evropë për të ardhurat shumë të larta nga televizioni dhe të drejtat komerciale.

Hapi i parë i RedBird ka filluar tashmë: në muajt e fundit ajo ka filluar të zhvillojë kompaninë mediatike, sponsorizime të reja, përmirësim të markës, sinergji me sportet profesionale amerikane, veçanërisht me New York Yankees. Një sipërmarrje që vetëm nënkuptohet, duke qenë se do të jetë e nevojshme të vendoset në tregje strategjikisht të reja, por me perspektiva të pakufizuara.

Synimi i Kardinalit është “500 kuota”. Do të thotë të arrihet një qarkullim prej 500 milionë eurosh mes të ardhurave komerciale, të drejtave televizive dhe partneriteteve drejtuese. Këtyre duhen shtuar edhe të ardhurat e mundshme dhe të ardhshme nga stadiumi i ri, që në projektet e Milanit duhet të jenë rreth shifrave të top klubeve evropiane.

Vetëm atëherë Milani do të jetë realisht në gjendje të përballojë shpenzime të rëndësishme në tregun e transferimeve. Fillimisht të ardhurat dhe rritja e markës, më pas ok që një thesar luksi të shpenzohet për blerje dhe paga. Do të duhet kohë dhe nuk do të jetë e lehtë, por Cardinale është i fokusuar me ekipin e tij në këtë objektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *