Një nënë heroinë, 56-vjecarja është shtatëzanë me fëmijën e djalit të saj

Një gjyshe ka dalë vullnetare për të ndihmuar të birin dhe gruan e tij të zgjerojnë familjen e tyre duke shërbyer si nënë surrogate. Nancy Hauck, nga Utah, SHBA, u ofrua të mbante fëmijën e djalit të saj pasi gruaja e tij, Cambria, 30 vjeç, pati një lindje traumatike me binjakët e dytë.

“Nuk e kisha imagjinuar kurrë se do të mbetesha shtatzënë në moshën 56-vjeçare apo se kjo do të ishte e mundur, por është gjëja më e bukur”, shpjegoi Nancy. Jeff dhe Cambria tashmë kanë dy grupe binjakësh, por donin të zgjeronin ende familjen e tyre. Megjithatë, pas lindjes së vështirë të fëmijëve të tyre më të vegjël, Cambria iu nënshtrua një histerektomie.

Fatmirësisht, Nancy doli vullnetare për të ndihmuar. Ajo iu nënshtrua testeve për të parë nëse ishte e përshtatshme nga ana mjekësore për të mbajtur fëmijën, duke shpjeguar:

“U thashë se isha e gatshme, por mendoja se do të isha shumë e madhe në moshë që kjo të ishte e mundur. Por, për habinë time mjekët thanë se isha e shëndetshme dhe mund ta bëja dhe ja ku jam.”

Nancy filloi trajtimin hormonal pasi mori miratimin nga mjekët. Pasi trajtimi hormonal përfundoi, mjekët transferuan një nga embrionet e Jeff dhe Cambria te Nancy.

“Shtatzënia ka qenë shumë e ngjashme me mbajtjen e djalit tim, por unë kam patur më shumë të përziera,” tha ajo. Megjithatë, bashkëshorti i Nancy, Jeff dhe Cambria e kanë ndihmuar atë pafund.Cambria është jashtëzakonisht mirënjohëse për veprimin e vjehrrës së saj, duke shtuar:

“Ajo po sakrifikon shumë për ne dhe familjen tonë dhe ne ndihemi kaq mirënjohës. Ka qenë kaq e mrekullueshme dhe e bukur të shohësh Nancy-n teksa mban vajzën tonë të vogël.” Siç mund ta imagjinoni, çifti është jashtëzakonisht i emocionuar për të mirëpritur vogëlushen e tyre të re.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *