Doktor Faridi diàgnoѕtikontè me kànсèe njerëzit e ѕhëndetѕhëm, vetëm рër të fituar para

Ju do të mendonit se mjekët tuaj janë personi i parë që mund t’i besoni kur bëhet fjalë për shëndetin dhe mirëqenien tuaj. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur i gjithë profesioni i tyre përqendrohet në interesin më të mirë të pacientit të tyre.Mjεrisht, ky nuk është rasti universal siç duhet të jetë.

Në vend të kësaj, kujdesi shëndetësor në ekonominë e sotme kapitaliste është krijuar për t’i dhënë përparësi parasë, shpesh në kurriz të pacientit të varfër.Arsyeja për këtë është sepse mjekësia dhe kujdesi shëndetësor janë një biznes shumë fitimprurës për kompanitë e mëdha farmaceutike që dominojnë industrinë.

Kjo për fat të keq ka rezultuar që mjekët të diagnostikojnë rrejshëm pacientët e tyre në emër të parave.Fatmirësisht, shumë nga këta mjekë po arrεstohen. Dhe meqenëse informacioni është lehtësisht i arritshëm dhe i bollshëm, është e thjeshtë të pajisemi me njohuritë që mund t’ju mbajnë të vetëdijshëm dhe t’ju mbrojnë nga praktika të tilla mashtruese.

Rasti i fundit i mjekëve mashtrues të kapur është doktori Farid Fata.Një mjek nga Michigani, ai u pranua së fundmi në gjykatë për shkak të diagnostikimit të gabuar të pacientëve të tij me kaηcer.

Jo vetëm që pacientët e tij duhej të vuanin pa nevojë trαumën emocionale të një diagnoze të tillë, por ata gjithashtu u detyruan nga ky mjek që t’i nënshtroheshin edhe kίmίoterapisë nën administrimin e tij.Të gjitha në emër të fitimit. Mjerisht, kjo lloj praktike mashtruese nuk është një trend i ri.

Sipas onkologut në pension Dr. Sayed Mohammed, një sjellje e tillë kishte ekzistuar që të paktën një dekadë më parë. Ai beson se këta mjekë janë më të ngjashëm me biznesmenët e paskrupullt që veprojnë pa ndërgjegje.Dallimi është se mallrat e tyre tregtare janë shëndeti dhe mirëqenia juaj. Dr. Fata arriti të drejtonte këtë mashtrim të tij të pazbuluar për 7 vjet, me një ngarkesë pacientësh prej 1200 personash dhe një fitim prej 62 milionë dollarësh nga Medicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *