Humbja ndaj Torinos ka një titull: mungesa e Bennacer! Sconcerti: Ju shpjegoj si përfitoi Torino

Mario Sconcerti, në faqet e Corriere della Sera, shpjegoi humbjen e Milanit dje kundër Torinos: “Milani pagoi me një goditje te vetme gabimin e gjatë për të pasur një skuadër të paplotë me mesfushore. Kjo e bëri Piolin të ndërtonte një ekip me nje repart të prishur, me Diaz. larg Tonalit dhe Pobega-s, pra në dispozicion të korridoreve vertikale që kundërshtari ndërtonte vazhdimisht.

Në pjesën e parë, por edhe në një pjesë të mirë të dytë, nuk kishte asnjë organizim, vetëm tentativa për mbyllje te kundershtarit, asnjë ide e vërtetë dhe Diaz mungonte në mbajtjen e departamenteve të bashkuara, por kjo nuk ishte kurrë detyra e tij.

Pobega mungonte, në vështirësi në një territor ku Lukic dhe Miranchuk rrëshqitën dhe në çdo rast jo njeriu i duhur për shkak të karakteristikave të tij qe nuk jane per te pasur gjeomtri por vetem per te dhene kontribut ne mbrojtje.

Pra, Tonali mbetet vetëm dhe Milani pa ide. Mund të ndodhë nëse gjeni një kundërshtar ne forme atletike dhe fizike. Dhe Torino ishte. Por nuk është problem ndeshjeje, është problem strukturor. Iku Kessie nga Milani dhe mungon një zëvendësues i vërtetë për Bennacer. Në rolin e tij Bennacer është unik”.

Per Dazn Massimo Ambrosini komentoi humbjen e kuqezinjve në kryeqytetin piemontez: “Gabimet e Leaos mund ta kishin drejtuar lojën. Më pas Toro arriti ta kontrollonte lojën. Humbja e Milanit ishte e papritur. Por Napoli po bën diçka të jashtëzakonshme. Milani  gjithashtu luftoi për të kuptuar lëvizjet që duheshin bërë. Bennacer mungoi sepse ai është i vetmi në gjendje t’i pastrojë këto situata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *