San Siro, kostot për energjinë elektrike janë të pabesueshme: Milani dhe Interi “nxitojnë” për mbulim

Në këtë periudhë, italianët por edhe thuajse e gjithe Europa ka frikë nga një gjë në veçanti: faturat e energjisë. Kostoja e lartë e jetesës dhe inflacioni, e kombinuar me shpërth*imin e luf*tës në Ukrainë, ka rritur  koston e energjisë elektrike dhe gazit.

Familjet dhe bizneset janë në vështirësi të dukshme prej muajsh, aq sa qeveria ka zbatuar një plan kursimi energjie, të mirë si për mjedisin, ashtu edhe për kufizimin e konsumit.

Pikërisht në këtë kuptim, Corriere della Sera ka zbuluar kostot që në këtë periudhë historike Milani dhe Interi do të detyrohen të ndajnë për konsumin e energjisë elektrike gjatë ndeshjeve në shtëpi në San Siro.

Kompania M-I Stadio, apo kompania mëmë e menaxhuar nga Milani dhe Interi që kujdeset për stadiumin San Siro, do të duhet të paguajë fatura shumë të larta. Mjafton të thuhet se vetëm një ndeshje në mbrëmje në ‘Meazza’ mund të kushtojë më shumë se 12 mijë euro drita.

Shifra tronditëse dhe të frik*shme, mendoni vetëm se një ndeshje e vetme ndikon në faturë dhjetë herë më shumë se konsumi mesatar vjetor i një familjeje italiane. CorSera është shumë specifike për të dhënat e konsumit të stadiumit milanez:

“Një lojë ne mbremje” gllabëron “një mesatare prej 25,000 kWh, me dritat që prekin 40% përmes fenerëve, tabelës së rezultateve dhe tabelave: duke aplikuar normën aktuale të mbrëmjes së tregut të mbrojtur të energjisë. (0,491 euro/kWh), kostoja arrin në 12,275 euro, të cilës i duhet shtuar edhe kostoja e gazit për ngrohjen e dhomave të zhveshjes dhe ambienteve të hotelierisë”.

Megjithatë, Milani dhe Interi do të kandidojnë për mbulim. Përveç përshtatjes me dispozitat e Ligës, e cila parashikon uljen e konsumit të ndriçimit që në fillim të shtatorit, për stadiumin e ardhshëm synohet një sistem inovativ dhe ekologjik.Impianti modern që dy klubet synojnë të ndërtojnë do të përdorë panele fotovoltaike, një strukturë ‘e gjelbër’ që do të tentojë të reduktojë kostot e energjisë dhe ndotjen e mjedisit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *