Elon Musk është pronari i ri i rrjetit social: Tani “zogu” do të fluturojë sipas rregullave tona

Faqja e rrjeteve sociale Twitter, e cila u ble nga Elon Musk për 44 miliardë dollarë, do të duhet të përshtatet në Europë me rregulloren për platformat kryesore që sapo është miratuar, paralajmëroi Komisioneri Evropian për Tregun e Brendshëm Thierry Breton, i cili kishte marrë iniciativën për legjislacionin.

Duke iu përgjigjur pronarit të Teslës që postoi mbrëmë në Twitter se “zogu është i lirë” pasi mori kontrollin e platformës për 44 miliardë dollarë, Breton shkroi në Twitter: “Në Evropë, zogu do të fluturojë sipas rregullave tona evropiane”.

Në tekstin e tij drejtuar reklamuesve të Twitter, vetëm disa orë para përfundimit të marrëveshjes, Musk la të kuptohet se ndryshimet që do të vijnë, me të gjithë duke u përpjekur të hamendësojnë “rrugën” që ai do të marrë në një nga platformat më të mëdha të mediave sociale.

Njeriu më i pasur në botë, Elon Musk, ka përfunduar blerjen e Twitter prej 44 miliardë dollarësh, sipas mediave amerikane dhe një investitori në firmë.

Ai shkroi në Twitter “zogu është liruar”, në një referencë të dukshme për mbylljen e marrëveshjes. Një numër drejtuesish të lartë, duke përfshirë shefin, Parag Agrawal, thuhet se janë shkarkuar.

Blerja mbyll një sagë që pa Twitter të shkojë në gjykatë për të mbajtur miliarderin në kushtet e një marrëveshjeje blerjeje nga e cila ai ishte përpjekur të shpëtonte. Twitter nuk e ka konfirmuar ende blerjen, por një investitor i hershëm në kompani i tha BBC-së se marrëveshja ishte përfunduar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *