Milan, stadiumi i ri vetëm është i mundur: ka një kandidaturë serioze dhe zyrtare! GDS: “Gazidis konfirmon…”

Milani dëshiron një stadium të ri, qëllimi është i qartë dhe nuk ka kthim prapa. Prioriteti është krijimi i tij në zonën e San Siros së bashku me Interin dhe tani po zhvillohet një debat publik që do të përfundojë më 18 nëntor.

Tetë takime u zhvilluan, katër mungojnë. Më pas i takon koordinatorit Pillon t’ia dorëzojë raportin Bashkisë së Milanos, e cila do ta vlerësojë dhe më pas t’ua dërgojë klubeve çdo informacion dhe sugjerim shtesë, që mund të pranohet ose jo.

Milani dhe Interi do të vendosin nëse do të bëjnë korrigjime në projektin e tyre bazuar në atë që doli nga debati publik. Gjithashtu do të jetë e nevojshme t’i kushtohet vëmendje thirrjeve për TAR nga ata që kundërshtojnë objektin e ri sportiv dhe që mund të shtyjnë kohën e fillimit të punimeve.

Paolo Scaroni është shprehur i bindur dhe në mbledhjen e aksionerëve të mbajtur dje është shprehur për temën e stadiumit si më poshtë: “Në San Siro e bëjmë me Interin, sepse nuk do të jepnin terren vetëm për ne. Por ne punojmë edhe në hipoteza të tjera, sepse nuk jemi të kënaqur.

Gjithashtu mund të hapen zgjidhje të tjera, duke përfshirë faktin qe ta bejme vete”. Presidenti kuqezi nuk e mohon se ekziston ende mendimi për të ndërtuar një strukturë pa kushërinjtë, nëse planet për San Siro do të prisheshin.

Gazzetta dello Sport konfirmon se Sesto San Giovanni është ende një opsion që Milani po e konsideron, edhe nëse ka vende të tjera. Gerry Cardinale tashmë e ka vizituar zonën majin e kaluar dhe sigurisht ka studiuar potencialin e saj me bashkëpunëtorët e tij. Atje klubi do të kishte më pak probleme burokratike, pasi është tokë private. Kostot, megjithatë, do të jenë të ngjashme me ato që do të kryhen për San Siro. Për më tepër, planifikimi është padyshim më mbrapa…

Kryebashkiaku Roberto Di Stefano, në La Gazzetta dello Sport, përsëriti qëndrimin e tij: “Sesto konfirmon se ka hapësirë ​​në ish-zonat e Falck dhe gatishmërinë për të mirëpritur gjithashtu një stadium të ri, por ne presim përfundimin e procesit. kursi në Bashki “. Kryebashkiaku i Sesto San Giovanni dhe Scaroni kanë bërë tashmë një takim në fund të debatit publik, kur Milani do të ketë vlerësuar rezultatin e marrëdhënies.

Gazeta kombëtare sportive shkruan se deri në fund të vitit do të bëhet një zgjedhje, në një drejtim apo në një tjetër. Plani A mbetet bashkëjetesa me Interin në një stadium të ri në San Siro, një investim privat me vlerë 1.3 miliardë euro. Punimet duhet të fillojnë në 2o24 dhe më pas stadiumi do të inaugurohet në vitin 2027. Të shohim nëse do të ketë…

Gazidis e konfirmoi dje: “Ne kemi një projekt të madh të financuar privatisht për të cilin kemi shpenzuar shumë kohë gjatë vitit tim të parë, por ai u zhyt në politikën dhe burokracinë italiane. Por tani ne shohim dritën në fund të tunelit. Tashmë kemi miratimin për stadiumin, janë disa hapa që po kalojnë me një debat publik. Jam shumë optimist se projekti i stadiumit do të nisë vitin e ardhshëm me të gjitha miratimet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *