CF | Nga Tomori te Adli: kostot zyrtare të blerjeve 2021-2022. Shitjet, plusvlerat dhe amortizimet

Dje u be miratimi i pasqyrave financiare të Milan për sezonin 2021/2022 dhe ky ishte një lajm i shkëlqyeshëm pasi përfundoi me një humbje prej 66.5 milionë eurosh, 30 milionë euro më pak se 96.4 milionë euro të regjistruara në bilancin e sezonit 2020/2021.

Duke u ndalur te merkato, i referohemi raportit të hartuar nga Calcio e Finanza bazuar në pasqyrat financiare të publikuara nga klubi i Milanit. Nga kjo rezulton se operacionet e merkatos të regjistruara në bilanc gjatë sezonit 2021/2022 përfshinin blerje në shumën totale prej 47.7 milionë euro. Vlera totale e shitjeve, nga ana tjetër, është 9.5 milionë euro, ndërsa ka zhvleresime prej 8 milionë eurosh.

Të rëndësishme janë edhe të dhënat që kanë të bëjnë me amortizimin, i cili arriti në 62.6 milionë euro. Por le të fillojmë me blerjet, lojtar për lojtar dhe kostot e tyre. Shifrat e shpenzuara dhe të regjistruara për sezonin 2021/2022 janë si më poshtë:

Adli Yacine: 8.500.000 euro; Ballo Toure: 5 405 956 euro, Giroud Olivier: 2.849.475 euro, Lazetic Marko: 4 526 000 euro, Maignan Mike: 15,332,479 €, Mirante Antonio: 0 euro, Tomori Fikayo: 31.606.738 euro
Tonali Sandro: 14 500 000 euro

Kujdes, sepse në të njëjtën periudhë të marrë në konsideratë, klubi kuqezi ka parë rritje të kostos historike të disa lojtarëve të tij, falë bonuseve të rënë dakord në kohë në blerjet. Këtu janë ato më poshtë:

Calabria Davide: 380.000 euro, Caldara Mattia: 870 000 euro, Hernandez Theo: 1.250.000 euro, Kalulu Pierre: 100 000 euro
Maignan Mike: 1,016,575 €, Saelemakers Alexis: 2,400,000 euro
Tomori Fikayo: 2 825 790 euro

Kredi dhe shitje – Sa i përket kostove për lojtarët e blerë në formë huazimi, këto arrijnë në një total prej 7,443 milionë euro, gati 4 milionë më pak se në vitin financiar 2020/2021:

Abdelkader (Brahim) Diaz: 1.747 milionë euro; Pietro Pellegri: 493 mijë euro; Tiemoue Bakayoko: 666 mijë euro; Andrew Acathal Sean: 10 mijë euro; Alessandro Florenzi: 1.870 milionë euro; Simone Di Maggio: 15 mijë euro; Junior Walter Messias: 2.6 milionë euro; Daniele Eberini: 12 mijë euro; Simone Batistini: 10 mijë euro; Victor Eletu: 10 mijë euro
Amaral Castilho: 10 mijë euro;

Duke shkuar në kapitullin e shitjeve, Milan, në sezonin 2021/2022, gjeneroi një fitim kapital prej 5.57 milionë euro, dukshëm më i ulët se 20.185 milionë euro të bëra në vitin financiar 2020/2021. Në fakt, fitimi i vetëm kapital lidhet me shitjen e Jens Petter Hauge për 7.5 milionë euro. Fitimi kapital i gjeneruar është 4.81 milionë euro.

Për më tepër, Milan mblodhi 1.66 milionë euro nga shitjet e lojtarëve në huazim, kryesisht në lidhje me vetë Hauge (më vonë të blere nga Eintracht), dhe transaksione të tjera të vogla që përfshijnë Alessandro Sala (Renate) dhe Luis Capanni (Viterbese). Më poshtë janë shifrat që i referohen vetëm shitje përfundimtare:

Domante Gregorio: 5 mijë euro (fitim kapital prej 5 mijë euro)
Hauge Jens Petter: 7.5 milionë euro (fitim kapital 4.81 milionë euro)
Kerkez Milos: 1.175 milionë euro (fitim kapital 755 mijë euro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *