“Gjermania po na merr meshkujt hàmshòrë për të lënë me bárrë gratë gjermane! Atyre nuk iu púnón”

Ambientalisti Sazan Guri deklaron se Gjermania ka realizuar 7 sú lmè ndaj Shqipërisë plus një “ottavë” të tetë në ditët e sotme. Përmes një postimi në rrjetet sociale, Guri shkruan se gjermanët janë kthyer në një popull që nuk mbàrsĩn dot më dhe kanë thërritur për hàmshorë e për farë meshkujt shqiptarë, dhe po ashtu kërkojnë për tokë e për arë edhe femra shqiptare.

Ambientalisti shton më tej se Gjermania është organizuar sesi të çojnë për farë e për arë femra e meshkuj shqiptarë e të ngjízín një popull gjermanë nga e para me arbanë si në filimet e veta, por të quajtur shtetas gjermanë.

“Po vijnë gjermanët për popullin shqiptar është njësoj si të thuash se po vijnë dushmanët, pra, po vjen ár míkú, që shpesh herë simbolizonte thirrjen – futi pulat brenda nëno se po vjen armiku! Ose më sakt, futu mbrenë të keqen nëna se erdhi ai që vetëm e ka rrënuar këtë vend.

E dhimbshme është që ta pranosh në kushtet e sotme, se elbete, gjermani, gjermania në syrin e sotëm simbolizon vendin, ku të thërret pasuria e mirësia, por që na fakt është súlm i i 7 plus një otavë (i teti sot) për Shqipërinë dhe shqiptarët.

Dhe vjen sot (aktualisht) nota ‘ottavë’, súlm i tetë i gjermanëve ndaj Shqipërisë. Nga ajo që janë kthyer në një popull që nuk mbarsin dot më, një popull të ri të vetvetes thërrasin për hamshorë e për farë si ata meshkuj shqiptarë, dhe po ashtu kërkojnë për tokë e për arë edhe femra shqiptarë, ku dje Top Channel dhe mijëra zyra me ‘trapër e gjakprishur’ shqiptarë janë organizuar sesi të çojnë për farë e për arë femra e meshkuj shqiptarë e të ngjizin një popull gjermanë nga e para me arbanë si në filimet e veta, por të quajtur shtetas gjermanë.

Këta gjermanë që na bënin zborr neve shkencëtarëve në dyertë e Ambasadës për një copëz kartë vizë, po aq zborr edhe nëpër aeroporte kur me viza kërkonim të hynim për punëra shkencore andejza, sot na bëjnë thirrje mjafton të jesh shqiptar e shkodran se të tana i bën, duke e kanosur këtë vend me minimumin jetik, duke e boshatisur këtë vend deri në nivelet e skamjes në njerëz, por shqiptari është si fara e drurit të lisit në pyll – mjaftojnë të ngelen disa filiza ndër pyeje me ara, bletët (ne shqiptarët e ndershëm) do të biem polenet për ta filluar shqiptarinë nga e para”, shkruan ndër të tjera Sazan Guri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *