Gazidis: “Superliga e krijuar keq, por hendeku midis Champions dhe Europa League është problemi kryesor. Ju shpjegoj…”

Drejtori ekzekutiv i Milanit, Ivan Gazidis ka dhënë një intervistë të gjatë për ESPN, duke iu kthyer gjithashtu çështjeve që lidhen me Superligën: “Shpenzimet e mëdha që po shohim në futboll po krijojnë shumë tension në sistem. Po e bën futbollin më pak konkurrues, edhe nëse është futbolli më i mirë që kemi parë ndonjëherë.

Është një pamje e mrekullueshme, por ka gjithnjë e më pak ekipe që janë në gjendje të konkurrojnë financiarisht në atë nivel. Natyrisht rritja e Premier League është epiqendra. Investimet e PSG-së kanë futur një element tjetër dhe Jashtë Premier League do të jenë gjithmonë Real Madrid, Barcelona dhe Bayern Munich.

Futbolli italian ka mbetur prapa. I vetmi klub në dekadën e fundit që ka mundur të jetë konkurrues sepse ka investuar në një stadium të ri dhe Juventusi i bëri gjërat mirë. Por nëse futbolli bëhet vetëm çështje parash, më duket dekurajuese, duhet të ketë hapësirë ​​edhe për ide dhe jo vetëm për para. një vend edhe për ëndrra dhe histori të reja.

Ne po luftojmë për ta gjetur. Superliga u krijua keq, por është shprehje e këtij tensioni mes klubeve. Premier League është Super Liga dhe pjesa tjetër e Evropës po përpiqet të gjejë një mënyrë për të pasur një të ardhme të gjallë.

Unë kam pretenduar të kapërcej hendekun midis të ardhurave nga Champions League dhe Europa League për 15 vjet. Duhet të reduktohet. Ajo që shkon paralelisht me këtë është kontrolli efektiv i kostos. FFP është përpjekja e parë. Ishte disi efektiv, në fakt, për pjesën më të madhe të futbollit. Por nuk ka kontrolluar disa shpenzime ekstreme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *