Gazidis nuk ka dyshime: “RedBird do ndryshojë jo vetëm të ardhmen e Milanit por edhe historinë e futbollit italian”

Presidenti i Milanit Paolo Scaroni dhe CEO Ivan Gazidis të dy ndajnë emocione në lidhje me mënyrën se si klubi mund dhe synon të ecë përpara nën RedBird Capital dhe njeriun e tyre kryesor Gerry Cardinale.

Blerja prej 1.2 miliardë eurosh e Milanit nga fondi amerikan RedBird u përfundua në fund të gushtit dhe lajmet kanë filluar të dalin në lidhje me mënyrën se si klubi do të çohet përpara duke pasur parasysh udhëkryqin aktual pas uljes së kostove të skuadrës së lojës, ndërkohë që po përpiqet të sfidë për trofe.

Scaroni foli në mbledhjen e aksionerëve të mëngjesit të sotëm ku u biseduan dhe u miratuan llogaritë 2021-2022, si dhe iu përgjigj edhe disa pyetjeve. Presidenti u pyet fillimisht për komentet e Gerry Cardinale ditët e fundit, ku ai shprehu synimin e tij për t’i ‘tundur’ pak gjërat. “Ne kemi një aksioner që, në interes të Milanit, dëshiron të shfrytëzojë sa më shumë aftësitë e ekipit të tij. Janë 7-8-9 profesionistë të sportit”, filloi ai.

“Besoj se Milani mund të përfitojë nga ky aksioner në të gjitha frontet, gjë që na sjell një sërë aftësish që nuk i kishim. Të gjithë jemi shumë optimistë për të pasur një fazë të re të rritjes së markës, klubit dhe gjithçkaje që bëjmë. Jam i bindur se po jetojmë tani, pas fazës së rikuperimit.”

Gazidis dha gjithashtu një seancë pyetje-përgjigje në fund të mbledhjes së aksionarëve që u zhvillua në Casa Milan, me komentet e tij mbi synimet e Cardinale për klubin që ecën përpara: “RedBird ka ekspertizë të madhe në të gjitha fushat e sportit, veçanërisht në marrëdhëniet tregtare dhe me tifozët. Ata po mësojnë, e kuptojnë shumë mirë që futbolli është ndryshe në SHBA: kanë eksperienca me Liverpool-in dhe Toulouse-n dhe duhet të dëgjojnë dhe të mësojnë për një kohë”, tha ai.

“Ata besojnë se ka shumë gjëra që e sjellin këtë mjedis në futbollin italian, dhe unë po ashtu: ka shumë gjëra që duhet t’i përmirësojmë nëse duam të rritemi. Përvoja e RedBird do të ndryshojë jo vetëm të ardhmen e Milanit, por edhe të futbollit italian”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *