Cardinale, lëvizja për ta bërë Milanin të pasur: “transferim” nga SHBA. Gazidis lamtumirë, ja si ndryshon kuadri

Që nga shtatori i kaluar, pronaret e rinj te Milanit, RedBird jane bërë efektivisht drejtuesit kryesore te Milan. Fondi amerikan ka përfunduar blerjen e shumicës së aksioneve nga Elliott Management. Javët e fundit, presidenti Gerry Cardinale është në punë veçanërisht në nivelin komercial.

Në dhjetor do të bëhet ndryshimi i CEO-s kuqezi me Giorgio Furlani, menaxher i fondit Elliott, i cili do të zërë vendin e Ivan Gazidis, e ardhmja e të cilit do të jetë në SHBA si dikur, pasi administratori i deleguar e ka vendosur tashme.

Synimi i RedBird është të rrisë potencialin ekonomik të AC Milan dhe ta bëjë atë një klub sportiv të nivelit të lartë në botë. Sot La Repubblica zbuloi një lëvizje të re të konceptuar nga vetë Cardinale, në përpjekje për të rritur të ardhurat dhe njohjen e markës Milan në të ardhmen e afërt.

Kjo është ardhja në Milanello e një elementi strategjik për këtë lloj projekti. Raporti flet për ardhjen e mundshme të Mark Dowley në Itali në muajt në vijim. Ndoshta një emër pak i njohur në lajmet e futbollit italian, por ai është një personazh me thellësi të madhe për biznesin sportiv amerikan.

Menaxheri është një partner i RedBird dhe për rrjedhojë është në krahun e djathte te Cardinale. Por mbi të gjitha, ai është njeriu i sponsorëve dhe i partneriteteve në masë të madhe. Në të kaluarën, Dowley ka pasur meritën e krijimit të partneriteteve mediatike me NBA, Premier League dhe MLB. Por edhe marrëveshje tregtare me yjet ndërkombëtarë të kalibrit të Rolling Stones, Jay Z dhe LeBron James.

Detyra e Dowley do të jetë të punojë në partneritete të reja luksoze midis AC Milan dhe markave apo kompanive ndërkombëtare. Për të zhvilluar bashkëpunime, të ardhura dhe evente, me pak fjalë, gjithçka që është tërheqëse nga pikëpamja komerciale dhe mediatike.

Në këtë mënyrë RedBird dhe Cardinale duan të rrisin rëndësinë ekonomike të Milanit, me një kthim të imazhit dhe parave nga një klub i mirë. Vetëm falë këtyre strategjive klubi kuqezi mund të mendojë të konkurrojë në Evropë dhe ndoshta të jetë në gjendje të blindoje elementë si Rafael Leao…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *